Szenvedélyünk a gyűjtés - Dr. Kacsuk Péter

2023. július 5. szerda 18:00

A Szenvedélyünk a gyűjtés egy új beszélgetéssorozat a The Spaceben, ahol Bérczi Linda neves hazai gyűjtőkkel arról beszélget, hogy mi a motivációjuk, mit szeretnek a műgyűjtésben, mi vezette őket a saját területük felé, és hogyan épül fel a gyűjteményük.

Részvételi díj: 2500 Ft
We can host only 30 people at the event.

A beszélgetés résztvevője Dr. Kacsuk Péter informatikus, a SZTAKI tudományos tanácsadója, aki elmeséli, hogy hogyan vált az évek alatt a magyar kortárs műgyűjtés meghatározó alakjává.

Kacsuk Péter mellékállású professzor volt a Miskolci Egyetemen, az ELTE-n és a Westminsteri Egyetemen. Vendégkutatóként, illetve vendégprofesszorként dolgozott Ausztriában, Angliában, Németországban, Spanyolországban, Ausztráliában és Japánban. Két könyvet, két egyetemi jegyzetet és több mint háromszáz tudományos cikket írt szuperszámítógépekről, párhuzamos programozási technológiáról, Grid és Cloud rendszerekről. A Springer által kiadott Journal of Grid Computing folyóirat társfőszerkesztője volt 2022 végéig, emellett a kortárs művészeti kiállítások és programok állandó látogatója.

Akadémikus kutatói tevékenysége mellett a Műgyűjtők Klubjának egyik alapító tagja valamint az első magyarországi  NFT tulajdonosa is.

A beszélgetés során megosztja velünk, hogy milyen szerencsés véletlen során kezdett el gyűjteni, betekintést nyerhetünk abba, hogy hogyan fordult át egy befektetési céllal kezdődő út igazi szenvedéllyé.

Registration

Köszönjük!

Kedves Jelentkező!

Köszönjük, hogy regisztráltál a programra!
Hamarosan kapsz tőlünk egy visszaigazoló e-mailt. Az e-mail a hello@thespace.hu-ról érkezik 24 órán belül.
Ha mégsem, úgy kérünk először nézd meg a spam (levélszemét) mappát a levelezőrendszeredben, vagy gmail esetén a Frissítések fül alatt és ha ott sem találod akkor küldj nekünk egy e-mailt a hello@thespace.hu email címre.

Hamarosan találkozunk!