Tárlatvezetés

2023.03.22. – Értsd a Kortárst Kiállítás +

Hogyan viszonyul a nemzetközi kortárs színtér az anyaság nehéz pillanataihoz? Egyáltalán, mi lehet része ennek a diskurzusnak? Csatlakozz Te is az egyedi Értsd a Kortárst Kiállítás+ programhoz, és lásd új szemmel civilizációnk egyik örök toposzát! Találkozz személyesen az alkotókkal március 22-én, este hat órától!

Read more
Artist talk

21 February, 2023 - Artist talk: Noémi Szabó has a conversation with Andrea Fajgerné Dudás and Judit Horváth Lóczi

Andrea és Judit: mindketten markáns, egyedi stílusban alkotó, sikeres képzőművészek és mindketten anyák. Közös kísérleti projektjük az anyaság szubjektívan megélt tapasztalatát és az anyaság társadalmilag meghatározott intézményének sablonos keretrendszeréből fakadó kérdéseket, dilemmákat, frusztrációkat dolgozzák fel …

Read more
Artist talk

25 January, 2023 - Artist talk: Linda Bérczi talks with Márta Kiss

Kiss Márta pályája festő restaurátorként indult, majd miután elkezdett saját képeket festeni az alkotói utat választotta. Festészetét közel két évtizeden át meghatározta egy a hagyományos olajtechnikára és a látványra épülő gondolkodásmód, úgy, hogy mindemellett képeit mágikus és szimbolikus elemek is színezték.

Read more
lecture

24 November, 2022 - Sándor Radnóti: The origin stories of a landscape

Radnóti Sándor esztéta, kritikus, filozófus, irodalomtörténész, egyetemi tanár előadása a 2022-ben megjelent könyve nyomán, amelyben a tájkép történetével, keletkezésével és változásaival foglalkozik. Az előadás egyben A táj arcai – A tájkép alakváltozásai a képzőművészetben című szabadegyetem sorozatunk záróelőadása.

Read more
Workshop

21 September, 2022 - Metonomia workshop with Eszter Kass

Foglalkozásunkon a vizuális egész és a rész viszonyát fogjuk vizsgálni. Tanulmányozzuk a pozitív és a negatív ellentétét. Képi részlet kiválasztása alapján fogunk komponálni, alkotni. Képalkotó technikánk lehet a rajzolás, festés, kollázs készítése, vagy a nyomtatás.

Read more