Workshop

2023.09.29. – Cianotípia-workshop Poroszlai Eszterrel

A cianotípia az egyik legrégebbi fotóeljárás.
Fényképezőgép nélkül, napfény (vagy UV-lámpa) segítségével alkotunk képeket.
A tárgyak lenyomata a ciánkék gyönyörű árnyalataiban válik láthatóvá a hordozón.
Készítsd el a saját műtárgyad most velünk!

Read more
Artist talk

2023.08.02. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Robitz Anikóval

Közép-Amerikáról és a maja kultárával kapcsolatban szerzett ismereteiről beszélgetünk Anikóval a Mundo Perdido / Elveszett világ című kiállítása kapcsán.
A beszélgetés során többek között a maja szinek szimbólikájáról, művészetről, tudományról, illetve a maja-kicse indiánok szent könyvéről, a Popol Vuhról is sok mindent megtudhatunk.

Read more
Discussion

2023.07.26. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hetényi Csaba

Hetényi Csaba tapasztalt vezető, aki különböző iparágakban dolgozott, jártas az üzletfejlesztésben, a menedzsmentben, az induló vállalkozásokban, a vállalati pénzügyekben és a projektmenedzsmentben. 
Feleségével, Gonda Gyöngyivel lassan tizenöt éve váltak a műgyűjtés szerelmesévé és azóta gazdagítják a Hetényi-Gonda Gyűjteményt.

Read more
Artist talk

2023.07.19. – Artist Talk – Minyó Szert Károly beszélget Robitz Anikóval

Robitz Anikó képei változatos technikával készülnek – mind a digitális, mind az analóg képkészítés közel áll hozzá. Ezúttal a Balogh Rudolf-díjas fotográfus és képzőművész Minyó Szert Károly beszélget Anikóval a friss kiállítása kapcsán fotográfiáról, képkészítésről, és a művészlétről is szó esik az este folyamán.

Read more
Discussion

2023.05.10. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hradszki László

We start a new discussion series at The Space called 'Our passion is collecting' with well-known Hungarian collectors.
A sorozat első részében Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát kérdezi Linda többek között arról, hogy mit is jelent neki a műgyűjtés és hogyan vált mindez a hétköznapjainak szerves részévé.

Read more
Guided tour

2023.03.22. – Értsd a Kortárst Kiállítás +

Hogyan viszonyul a nemzetközi kortárs színtér az anyaság nehéz pillanataihoz? Egyáltalán, mi lehet része ennek a diskurzusnak? Csatlakozz Te is az egyedi Értsd a Kortárst Kiállítás+ programhoz, és lásd új szemmel civilizációnk egyik örök toposzát! Találkozz személyesen az alkotókkal március 22-én, este hat órától!

Read more
Artist talk

21 February, 2023 - Artist talk: Noémi Szabó has a conversation with Andrea Fajgerné Dudás and Judit Horváth Lóczi

Andrea és Judit: mindketten markáns, egyedi stílusban alkotó, sikeres képzőművészek és mindketten anyák. Közös kísérleti projektjük az anyaság szubjektívan megélt tapasztalatát és az anyaság társadalmilag meghatározott intézményének sablonos keretrendszeréből fakadó kérdéseket, dilemmákat, frusztrációkat dolgozzák fel …

Read more
Artist talk

25 January, 2023 - Artist talk: Linda Bérczi talks with Márta Kiss

Kiss Márta pályája festő restaurátorként indult, majd miután elkezdett saját képeket festeni az alkotói utat választotta. Festészetét közel két évtizeden át meghatározta egy a hagyományos olajtechnikára és a látványra épülő gondolkodásmód, úgy, hogy mindemellett képeit mágikus és szimbolikus elemek is színezték.

Read more