Discussion

2023.11.09. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Dr. Balogh Imre

Dr. Balogh Imre közgazdász a képzőművészet iránti rajongását szülői inspirációra, még gyerekkorából hozza magával, és igyekezett a gyermekeinek is továbbadni. Az MKB Bank klasszikus és modern, illetve kezdeményekben kortárs gyűjteményének túlnyomó része az ő irányításával épült föl. Bérczi Linda kérdései által most mélyebb betekintést kaphatunk gyűjtési szokásaiba.

Read more
Artist talk

2023.10.25. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Lörincz Ágnessel

Hogyan segíthet a képzőművészet az embereknek megérteni és megbirkózni az elszigeteltség érzésével? Milyen üzeneteket közvetíthetnek az elmagányosodás témájával foglalkozó műalkotások a társadalom számára?

Lörincz Ágnes a beszélgetés során életútjáról és alkotásai mögött álló elmélkedéseiről osztja meg gondolatait és szó esik majd a berlini művészeti világról is.

Read more
Workshop

2023.09.29. – Cianotípia-workshop Poroszlai Eszterrel

A cianotípia az egyik legrégebbi fotóeljárás.
Fényképezőgép nélkül, napfény (vagy UV-lámpa) segítségével alkotunk képeket.
A tárgyak lenyomata a ciánkék gyönyörű árnyalataiban válik láthatóvá a hordozón.
Készítsd el a saját műtárgyad most velünk!

Read more
Artist talk

2023.08.02. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Robitz Anikóval

Közép-Amerikáról és a maja kultárával kapcsolatban szerzett ismereteiről beszélgetünk Anikóval a Mundo Perdido / Elveszett világ című kiállítása kapcsán.
A beszélgetés során többek között a maja szinek szimbólikájáról, művészetről, tudományról, illetve a maja-kicse indiánok szent könyvéről, a Popol Vuhról is sok mindent megtudhatunk.

Read more
Discussion

2023.07.26. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hetényi Csaba

Hetényi Csaba tapasztalt vezető, aki különböző iparágakban dolgozott, jártas az üzletfejlesztésben, a menedzsmentben, az induló vállalkozásokban, a vállalati pénzügyekben és a projektmenedzsmentben. 
Feleségével, Gonda Gyöngyivel lassan tizenöt éve váltak a műgyűjtés szerelmesévé és azóta gazdagítják a Hetényi-Gonda Gyűjteményt.

Read more
Artist talk

2023.07.19. – Artist Talk – Minyó Szert Károly beszélget Robitz Anikóval

Robitz Anikó képei változatos technikával készülnek – mind a digitális, mind az analóg képkészítés közel áll hozzá. Ezúttal a Balogh Rudolf-díjas fotográfus és képzőművész Minyó Szert Károly beszélget Anikóval a friss kiállítása kapcsán fotográfiáról, képkészítésről, és a művészlétről is szó esik az este folyamán.

Read more
Discussion

2023.05.10. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hradszki László

We start a new discussion series at The Space called 'Our passion is collecting' with well-known Hungarian collectors.
A sorozat első részében Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát kérdezi Linda többek között arról, hogy mit is jelent neki a műgyűjtés és hogyan vált mindez a hétköznapjainak szerves részévé.

Read more