üveg.ház » The Space • Horváth Lóczi Judit – Robitz Anikó ~ Kodachrome

2022. július 14. csütörtök 19:00-22:00

HORVÁTH LÓCZI JUDIT képzőművész
Geometrikus formák, absztrakció, letisztultság jellemzi Judit munkáit, aki nemcsak festmények és papírmunkák formájában, hanem objektek által is elénk tárja az őt éppen aktuálisan foglalkoztató gondolatokat. A Precious Time sorozat kiindulópontja a múló pillanat, melynek végtelenségét az objektek összetett térbelisége szemlélteti.
____
ROBITZ ANIKÓ fotóművész
Absztrakció, szuprematizmus és minimalizmus – azaz a 20. századi vizuális művészeti formák jellemzik Anikó fotóit, amelyek épületekből kiragadott részletek. A falak, textúrák, árnyékok, elektromos vezetékek, vagy akár az ég, önálló elemként jelennek meg a képein. Ezzel a kiválasztott részlet eltávolodik az eredeti valóságtól és egy újat hoz létre.
____
KODACHROME
Az akusztikus duó a jól ismert Paul Simon–Art Garfunkel dalok egyedülálló hangulatú előadásában utazik. Olyan dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg. Szabadtéri nyár esti programhoz egyik legklasszabb zenei háttér.
_____
ÜVEG.HÁZ // A MOMkult 2022 nyarától a Sirály sétányon nyitott popup kiállítóterében kéthetente egy-egy újabb designer és képzőművész munkáját mutatja be.
A kiállításokhoz szabadtéri zenei programok, performanszok, beszélgetős és egyéb események kapcsolódnak.