Artist Talk: Bérczi Linda beszélget Kiss Mártával

2023. január 25. szerda 18:00-19:00

Kiss Márta (1974) pályája festő restaurátorként indult, majd miután elkezdett saját képeket festeni az alkotói utat választotta. Festészetét közel két évtizeden át meghatározta egy a hagyományos olajtechnikára és a látványra épülő gondolkodásmód, úgy, hogy mindemellett képeit mágikus és szimbolikus elemek is színezték.

“Néhány éve kísérletező kedvem technikai újítások felé vezetett: elkezdett érdekelni a képekre való ráhímzés. Nem a díszítés funkciója ragadott meg, hanem egy új, megnyíló tér lehetősége. Egy kényszerhelyzet (allergia vegyszerekre és festékekre) vezetett arra, hogy mind technikailag, mind a képi gondolkodásban új vizekre evezzek. Képeimen korábban a figurális elemeken és a hangsúlyos látványon kívül sokszor a történet is fontos volt: mítoszok, mesék, bibliai történetek, vagy akár láthatatlan régiók fonódtak össze az emberi hétköznapokkal.

Eddigi munkásságról és jövőbeni terveiről Bérczi Linda, a galéria vezetője beszélget vele a The Space-ben a Végre hímzek valami kis absztraktot című kiállítása kapcsán.

Az esemény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.
Maximum létszám: 30 fő.