Értsd a Kortárst Kiállítás +

2023. március 22. szerda 18:00

A feminista alkotóknak köszönhetően a nők helyzete és tapasztalatai fokozatosan váltak egyre inkább láthatóvá a szélesebb közönség számára is. Áprilistól ennek kontextusa, illetve hatásának jelentősége részét képezi az Értsd a Kortárst! régóta várt, csak kortárs művészetre fókuszáló tanfolyamának is. A jubileumi kurzus elsődleges célja, hogy a lehető legátfogóbb képet nyújtsa napjaink művészetéről, hogy a képzés után bármilyen kiállítást, művészeti történést, vagy hírt el tudj helyezni a művészet térképén

Ha szívesen csatlakoznál, vagy ajándékoznál bérletet a tanfolyamra, kattints ide!

Ugyan az anyaság fontos és érzékeny téma, mely évezredek óta foglalkoztatja a művészeket, sok kérdés még ma is tabunak számít, melyek az anyaság rejtett oldalaira irányítanák figyelmet. A Similar Stories című kiállítás szakít a hagyományos megközelítéssel, és két teljesen eltérő stílusban alkotó festőnő anyasághoz fűződő kihívásait helyezi a középpontba. Fedezd fel velünk Fajgerné Dudás Andrea és Horváth Lóczi Judit világának metszéspontjait!

Hogyan viszonyul a nemzetközi kortárs színtér az anyaság nehéz pillanataihoz? Egyáltalán, mi lehet része ennek a diskurzusnak? Csatlakozz Te is az egyedi Értsd a Kortárst Kiállítás+ programhoz, és lásd új szemmel civilizációnk egyik örök toposzát! Találkozz személyesen az alkotókkal március 22-én, este hat órától a The Space Galériában! 

A részvétel díja: 3000,- Ft. A programon maximum 35 fő vehet részt.