Szenvedélyünk a gyűjtés - bevezető előadás: Jankó Judit

2023. április 12. szerda 18:00 - 20:00

A Szenvedélyünk a gyűjtés egy új beszélgetéssorozat a The Spaceben, neves hazai gyűjtőkkel arról, hogy mi a motivációjuk, mit szeretnek a műgyűjtésben, mi vezette őket a saját területük felé, és hogyan épül fel a gyűjteményük.
A személyes beszélgetések előtt, mintegy felvezetésképpen, Jankó Judit előadására invitáljuk az érdeklődőket. Az április 12-én 18 órától kezdődő programon szó lesz a gyűjtés kultúrtörténetéről, a gyűjtés funkcióiról, mai műgyűjtés kezdeteiről, és kultúrájáról, a gyűjtés lélektanáról és arról, hogy minden gyűjteménynek megvan a maga sorsa.

Jankó Judit
Művészeti újságíró, szerkesztő. Kétezres évektől ír és rovatot szerkeszt a hazai műkereskedelem színtereiről, szereplőiről, struktúrájáról különböző gazdasági lapokban (Világgazdaság, Art is Business). A kezdetektől követi a kortárs galériás színtér kialakulását és felépülését, nemzetközi kitekintéssel. A kortárs művészek helyzete érdekeli, hogy miként lehet Magyarországon művészi praxist vinni, hogyan lehet fenntartani az alkotáshoz szükséges motivációt, energia és kreativitás szintet és ellavírozni a társadalmi, politikai és emberi tényezők között. Art Coach-ként Lélek és Művészet címmel tart interaktív előadásokat, workshopokat és pszichológiai megközelítésű tárlatvezetéseket. Az Új Művészet, az Óbudai Anzix és az Országút lapok állandó szerzője.

Részvételi díj: 3500 Ft, mely a helyszínen fizetendő.
A programon maximum 30 fő vehet részt.