Szenvedélyünk a gyűjtés - Hradszki László

2023. május 10. szerda 18:00

Részvételi díj: 2500 Ft
A programon maximum 30 fő vehet részt.

A Szenvedélyünk a gyűjtés egy új beszélgetéssorozat a The Spaceben, ahol Bérczi Linda neves hazai gyűjtőkkel arról beszélget, hogy mi a motivációjuk, mit szeretnek a műgyűjtésben, mi vezette őket a saját területük felé, és hogyan épül fel a gyűjteményük.

A beszélgetésen Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát illetve a Műgyűjtők Klubjának egyik alapító tagját kérdezi Linda többek között arról, hogy mit is jelent neki a műgyűjtés és hogyan vált mindez a hétköznapjainak szerves részévé.

Hradszki László gyűjteményében megtalálhatóak az elmúlt évtizedek absztrakt és figurális festményei egyaránt, kerámiák valamint a fiatalabb generáció számos művésze is képviselteti magát kollekciójában.
Gyűjtői tevékenysége azért is jelentős mert a Műgyűjtők Klubjának alapító tagjaként hét hazai gyűjtemény tulajdonostársával együtt azt a célt tűzték ki, hogy a hazai kortárs képzőművészetet széles körben bemutassák valamint támogassák. A gyűjteményeiket kiállításokon mutatják be, kiadványokat adnak ki róluk valamint egy online platformon, az Instagram segítségével is betekintést engednek azokba.
Az beszélgetésen szó lesz a gyűjtés kezdeteiről, megosztja velünk tapasztalatait, elmeséli, hogy hogyan vált gyűjtővé illetve milyen szempontok alatt választotta ki a gyűjteményében található műtárgyakat.