Workshop

2023.12.16. – Mindenki volt gyerek… – workshop 2

Mindenki volt gyerek, de nem minden gyerekkor volt ugyanolyan. A kiállításhoz kapcsolódó workshopon beszélgetünk arról, hogy milyen ma gyereknek lenni Magyarországon, hogyan érvényesül a gyerekek joga az erőszakmentességhez, a támogatáshoz és a gondoskodáshoz. Meg persze azt a kérdést sem kerüljük meg, hogyan lehet felnőttként jól lenni, ha a gyerekkor nem volt ideális.

Olvass tovább »
Workshop

2023.12.14. – Papír kollázs workshop

A workshopon minden résztvevő megismerkedhet a szövés technikájával.  Elmerülhetsz egy meditatív állapotban, ahol az elme csendjében és a kéz mozgásában megtalálhatod a belső harmóniát, csendet. Ezen az eseményen lehetőséged nyílik rácsodálkozni eme egyszerű technika, végtelen lehetőségeire.  Az inspiráló kiállítótér és egy tapasztalt művész segítségével olyan szövőtt mintázatokat hozhattok létre, amelyek tükrözik saját  vizuális világokat.

Olvass tovább »
beszélgetés

2023.11.09. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Dr. Balogh Imre

Dr. Balogh Imre közgazdász a képzőművészet iránti rajongását szülői inspirációra, még gyerekkorából hozza magával, és igyekezett a gyermekeinek is továbbadni. Az MKB Bank klasszikus és modern, illetve kezdeményekben kortárs gyűjteményének túlnyomó része az ő irányításával épült föl. Bérczi Linda kérdései által most mélyebb betekintést kaphatunk gyűjtési szokásaiba.

Olvass tovább »
Artist Talk

2023.10.25. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Lörincz Ágnessel

Hogyan segíthet a képzőművészet az embereknek megérteni és megbirkózni az elszigeteltség érzésével? Milyen üzeneteket közvetíthetnek az elmagányosodás témájával foglalkozó műalkotások a társadalom számára?

Lörincz Ágnes a beszélgetés során életútjáról és alkotásai mögött álló elmélkedéseiről osztja meg gondolatait és szó esik majd a berlini művészeti világról is.

Olvass tovább »
Artist Talk

2023.08.02. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Robitz Anikóval

Közép-Amerikáról és a maja kultárával kapcsolatban szerzett ismereteiről beszélgetünk Anikóval a Mundo Perdido / Elveszett világ című kiállítása kapcsán.
A beszélgetés során többek között a maja szinek szimbólikájáról, művészetről, tudományról, illetve a maja-kicse indiánok szent könyvéről, a Popol Vuhról is sok mindent megtudhatunk.

Olvass tovább »
beszélgetés

2023.07.26. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hetényi Csaba

Hetényi Csaba tapasztalt vezető, aki különböző iparágakban dolgozott, jártas az üzletfejlesztésben, a menedzsmentben, az induló vállalkozásokban, a vállalati pénzügyekben és a projektmenedzsmentben. 
Feleségével, Gonda Gyöngyivel lassan tizenöt éve váltak a műgyűjtés szerelmesévé és azóta gazdagítják a Hetényi-Gonda Gyűjteményt.

Olvass tovább »
beszélgetés

2023.05.10. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hradszki László

A Szenvedélyünk a gyűjtés egy új beszélgetéssorozat a The Spaceben, neves hazai gyűjtőkkel.
A sorozat első részében Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát kérdezi Linda többek között arról, hogy mit is jelent neki a műgyűjtés és hogyan vált mindez a hétköznapjainak szerves részévé.

Olvass tovább »
Tárlatvezetés

2023.03.22. – Értsd a Kortárst Kiállítás +

Hogyan viszonyul a nemzetközi kortárs színtér az anyaság nehéz pillanataihoz? Egyáltalán, mi lehet része ennek a diskurzusnak? Csatlakozz Te is az egyedi Értsd a Kortárst Kiállítás+ programhoz, és lásd új szemmel civilizációnk egyik örök toposzát! Találkozz személyesen az alkotókkal március 22-én, este hat órától!

Olvass tovább »