Tárlatvezetés

2024.05.30. – Alkotói tárlatvezetés Kádár Emesével a NOT_FOUND című kiállításon

Kádár Emese, a 2023-as Esterházy Art Dating nyertes művésze tárlatvezetést tart a NOT_FOUND című kiállításán a The Space-ben. A résztvevők együttesen járhatják körbe a galéria terébe megálmodott térspecifikus installációt, ahol a klasszikus sírkövek esztétikája a kortárs emlékezetkultúra és gyász megélésének kihívásaival vegyül.

Olvass tovább »
Artist Talk

2024.05.17. – Artist Talk – Kádár Emesével és Sárai Vanda kurátorral Bérczi Linda beszélget

Kádár Emese képzőművész és Sárai Vanda kurátor nyerte el a 2023-as Esterházy Art Dating fődíját a NOT_FOUND című kiállítás koncepciójával. Az idén májusban megvalósult kiállításhoz kapcsolódóan egy Artist Talk keretében tudhatunk meg többet a program során kialakult szakmai együttműködés részleteiről, az alkotói és a kurátori munka folyamatairól, és a galéria terét teljes egészét betöltő kiállítás hátteréről.

Olvass tovább »
beszélgetés

2023.11.09. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Dr. Balogh Imre

Dr. Balogh Imre közgazdász a képzőművészet iránti rajongását szülői inspirációra, még gyerekkorából hozza magával, és igyekezett a gyermekeinek is továbbadni. Az MKB Bank klasszikus és modern, illetve kezdeményekben kortárs gyűjteményének túlnyomó része az ő irányításával épült föl. Bérczi Linda kérdései által most mélyebb betekintést kaphatunk gyűjtési szokásaiba.

Olvass tovább »
Artist Talk

2023.10.25. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Lörincz Ágnessel

Hogyan segíthet a képzőművészet az embereknek megérteni és megbirkózni az elszigeteltség érzésével? Milyen üzeneteket közvetíthetnek az elmagányosodás témájával foglalkozó műalkotások a társadalom számára?

Lörincz Ágnes a beszélgetés során életútjáról és alkotásai mögött álló elmélkedéseiről osztja meg gondolatait és szó esik majd a berlini művészeti világról is.

Olvass tovább »
Artist Talk

2023.08.02. – Artist Talk – Bérczi Linda beszélget Robitz Anikóval

Közép-Amerikáról és a maja kultárával kapcsolatban szerzett ismereteiről beszélgetünk Anikóval a Mundo Perdido / Elveszett világ című kiállítása kapcsán.
A beszélgetés során többek között a maja szinek szimbólikájáról, művészetről, tudományról, illetve a maja-kicse indiánok szent könyvéről, a Popol Vuhról is sok mindent megtudhatunk.

Olvass tovább »
beszélgetés

2023.07.26. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hetényi Csaba

Hetényi Csaba tapasztalt vezető, aki különböző iparágakban dolgozott, jártas az üzletfejlesztésben, a menedzsmentben, az induló vállalkozásokban, a vállalati pénzügyekben és a projektmenedzsmentben. 
Feleségével, Gonda Gyöngyivel lassan tizenöt éve váltak a műgyűjtés szerelmesévé és azóta gazdagítják a Hetényi-Gonda Gyűjteményt.

Olvass tovább »
beszélgetés

2023.05.10. – Szenvedélyünk a gyűjtés – Hradszki László

A Szenvedélyünk a gyűjtés egy új beszélgetéssorozat a The Spaceben, neves hazai gyűjtőkkel.
A sorozat első részében Hradszki László műgyűjtőt, befektetési cégvezetőt, a Hradszki Gyűjtemény tulajdonosát kérdezi Linda többek között arról, hogy mit is jelent neki a műgyűjtés és hogyan vált mindez a hétköznapjainak szerves részévé.

Olvass tovább »