Tárlatvezetés

2023.03.22. – Értsd a Kortárst Kiállítás +

Hogyan viszonyul a nemzetközi kortárs színtér az anyaság nehéz pillanataihoz? Egyáltalán, mi lehet része ennek a diskurzusnak? Csatlakozz Te is az egyedi Értsd a Kortárst Kiállítás+ programhoz, és lásd új szemmel civilizációnk egyik örök toposzát! Találkozz személyesen az alkotókkal március 22-én, este hat órától!

Olvass tovább »
Artist Talk

2023.02.21. – Artist Talk: Szabó Noémi beszélget Fajgerné Dudás Andreával és Horváth Lóczi Judittal​

Andrea és Judit: mindketten markáns, egyedi stílusban alkotó, sikeres képzőművészek és mindketten anyák. Közös kísérleti projektjük az anyaság szubjektívan megélt tapasztalatát és az anyaság társadalmilag meghatározott intézményének sablonos keretrendszeréből fakadó kérdéseket, dilemmákat, frusztrációkat dolgozzák fel …

Olvass tovább »
Artist Talk

2023.01.25. – Artist Talk: Bérczi Linda beszélget Kiss Mártával

Kiss Márta pályája festő restaurátorként indult, majd miután elkezdett saját képeket festeni az alkotói utat választotta. Festészetét közel két évtizeden át meghatározta egy a hagyományos olajtechnikára és a látványra épülő gondolkodásmód, úgy, hogy mindemellett képeit mágikus és szimbolikus elemek is színezték.

Olvass tovább »
Előadás

2022.11.24. – Radnóti Sándor: A táj keletkezéstörténetei

Radnóti Sándor esztéta, kritikus, filozófus, irodalomtörténész, egyetemi tanár előadása a 2022-ben megjelent könyve nyomán, amelyben a tájkép történetével, keletkezésével és változásaival foglalkozik. Az előadás egyben A táj arcai – A tájkép alakváltozásai a képzőművészetben című szabadegyetem sorozatunk záróelőadása.

Olvass tovább »
Workshop

2022.09.21. – Rész-egész workshop Kass Eszterrel

Foglalkozásunkon a vizuális egész és a rész viszonyát fogjuk vizsgálni. Tanulmányozzuk a pozitív és a negatív ellentétét. Képi részlet kiválasztása alapján fogunk komponálni, alkotni. Képalkotó technikánk lehet a rajzolás, festés, kollázs készítése, vagy a nyomtatás.

Olvass tovább »
Workshop

2022.06.29. – Fejraport workshop Kass Eszterrel

Hétről-hétre, látogatóról látogatóra egyre közelebb kerülünk Hajnal Gabriella alkotásaihoz, ábrázolásmódjához, hiszen sokan megosztjátok velünk a gondolataitokat a munkákkal kapcsolatban. Most ti is az alkotás részévé válhattok! Gabriella lánya, Kass Eszter a Fejraport című munkák alapján tart önismereti foglalkozást.

Olvass tovább »
Tárlatvezetés

2022.06.08. – Kurátori tárlatvezetés és portréfilm vetítés

Boros Lilla kurátor tárlatvezetése Hajnal Gabriella Kilátás című kiállításán és egy 30 perces portréfilm 2009-ből Gabrielláról, amelyből nemcsak a kárpitok történetéről tudhatunk meg többet, de magáról a művész életéről is bővebb képet kaphatunk, így megértve egy-egy munkájának háttértörténetét.

Olvass tovább »