Artist Talk: Boros Lilla beszélget Hajgató Teréziával

2023. június 14. szerda 18:00 - 19:00

A mesék segítenek elszakadni, elkalandozni a vágyainkban, reménykedni, ambiciózus célokat felállítani magunk előtt. A mesékben mindig van egy konfliktus, egy kihívás, akár egy kegyetlen szituáció, de a főhős mindig, ha nem is sértetlenül, de minimum erősebben, okosabban és szebben és persze erős segítséggel elhárít minden problémát és jobb világot teremt. A mesék nem csak az álmodozás eszközei, de segíthetnek feldolgozni mindennapi problémákat, fájdalmakat, hisz hőseink is nehézségekkel állnak szemben életútjuk során. 

De vajon a mesék olyan világot teremtenek nekünk ami segít feldolgozni a váratlan traumákat vagy inkább segítenek elrejteni és tabusítani azokat? Fel vagyunk vértezve azzal az eszköztárral és tehetséggel, mint hőseink? Van különleges tulajdonságunk, ami megment minket a nehéz helyzetekben? Segítségünkre siet-e a tündérkeresztanya, amikor a mostoha megbüntet és bántalmaz? A megmenekülés nekünk is jár vagy csak hőseinknek? 

A beszélgetés során a gyermekkori problémák feldolgozásának módjairól a kiállítás kurátora, Boros Lilla történész, muzeológus kérdezi az alkotót.

Az esemény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött.
Maximum létszám: 30 fő.