Hintalovon Művészeti Projekt

Mindenki volt gyerek

2023. november 16 - december 21.

megnyitó: november 17. 17 óra

Mindenki volt gyerek … csak néha már olyan távolinak tűnik.


Nem baj, ha nem tudod felsorolni a Gyermekjogi Egyezmény cikkelyeit. Nem baj, ha nem olvasol el minden gyermekjogi, gyermekvédelmi cikket. Az is elég, ha visszaemlékszel milyen volt gyereknek lenni. Mire volt szükséged? Mi adott örömet? Hogyan szeretted volna, hogy bánjanak veled? A gyermekjogok valójában nem szólnak másról, mint ezekről a kérdésekről. Sokszor elég csak visszaemlékezni arra, hogy milyen volt gyereknek lenni, ahhoz, hogy pontosan tudd, miért fontos a gyerekekre való odafigyelés, a jogaik és szükségleteik védelme.

2023 novemberében egy különleges kiállítással és hozzá kapcsolódó programokkal elindítjuk a Hintalovon Művészeti Projektet a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, az Együtt a Művészetért Egyesület és az Art is Business együttműködésében. 
A projektben ismert képzőművészek, írók és költők vesznek részt azzal az elgondolással, hogy új alkotásokat hozzanak létre a „Mindenki volt gyerek” jeligére. 
A tematikus összművészeti projekttel hagyományt kívánunk teremteni annak érdekében, hogy évről évre felhívjuk a nyitott gondolkodók figyelmét a különböző gyermekjogi kérdésekre.

A Hintalovon Művészeti Program célja, hogy az Alapítvány célkitűzéseit, – azaz hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, hogy jó legyen itt gyereknek lenni és hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek érdekeit és szempontjait – a művészet eszközeivel is közvetítsük és emelett az Alapítvány működési forrásait is növeljük.

Hiszünk abban, hogy ez a projekt segít még több emberhez eljuttatni a gyermekjogok üzenetét!

Szeretnénk, ha a családok, az intézmények, a döntéshozók, az üzleti szféra és az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mind megértenénk, hogy mennyire fontos a jó gyerekkor – és hogy minden gyerek számít.

A műtárgyak megvásárlásával az Alapítvány munkáját támogatod!

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Kiállító művészek:

Bálványos Levente, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Cseh Lili, Csorba-Simon István, Fajgerné Dudás Andi, Fülöp Tünde, Gerőcs Péter, Hajas Katinka, Hajgató Terézia, Horváth Lóczi Judit, Karafiáth Orsolya/ Legát Tibor, Kiss Márta, Koleszár Kata, Kusovszky Bea, Majoros Áron, Márton László, Németh Marcell, Szabó Kristóf (Kristóflab), Szenteleki Gábor, Szentesi Éva, Wolsky András