Finisszázs, slam poetry előadás és alkotói tárlatvezetés a Meseország rejtett titkai kiállításon

2023. július 6. csütörtök 18:00

A kiállítás záró eseményén Jacsó Pál, jogász, költő a gyerekkorában megélt tapasztalatai alapján a művekhez kapcsolódóan tart slam poetry előadást, valamint Terézia kalauzol el bennünket Meseország rejtett titkaiba egy tárlatvezetés, kötetlen beszélgetés keretében.
A kiállítás arra keresi a választ, hogy a gyerekkorunkban megismert mesék és mesehősök hogyan befolyásolják vagy segítik a gyerekkorunkban megélt traumák és nehézségek feldolgozását. Időnként mindannyiunknak szüksége van van arra, hogy megtaláljuk a módját, hogy hogyan dolgozzuk fel a bennünk élő kérdéseket és érzelmeket, erre invitálunk benneteket!

Jacsó Pál:
„Miskolcon születettem, 1964-ben, a rák jegyében, földműves-gazdálkodó, kereskedő családba. Ebből a környezetből ered józan paraszti ésszel fűszerezett, igazságkereső, szabad lelkületem, amiből a mai napig táplálkozom ügyvédi hivatásomban és a civil életben is. Hétköznapjaimat harminc éve mások problémáinak megoldásával töltöm, ezáltal akaratlanul önmagamnak is szerzek néhányat, mégis úgy érzem, sikerült életvidám-kiegyensúlyozott személyiségnek megmaradnom. Szabadidőmben hobbiként lovakat tartok és borászkodom, így a kétkezi munka sem áll távol tőlem. Gyermekkori és felnőttkori meseélményeim egy részét olvasmányaimnak köszönhetem, másik részét a félárvaként, kora gyermekkortól végzett paraszti munka során, majd az egyetemista évek nyári munkái alatt, a TÜZÉP telepeken, tégla- és cementgyárakban, vidéki kocsmákban-bögrecsárdákban, no meg az utóbbi egy emberöltő alatt, a tárgyalótermekben szereztem.”