Artist Talk: Csepelyi Adrienn beszélget Koleszár Katával

2022. július 13. szerda 18:00-19:00

Koleszár Kata (1988) műveinek középpontjában az a kérdés áll: “Mit jelent itt és most a Paradicsom?”. Kata képein a kérdésre adható különböző válaszokat növény motívumokkal és természeti szimbólumokkal jeleníti meg.
“Az Urban Paradise olajfestmény-sorozatom alapja a vallásokból és kultúrákból ismert Édenkert-ábrázolások továbbgondolása. Ez a szakrális hely, akárcsak maga a képzőművészet, kontakt pontot jelent, hiszen az eltérő tanokat hirdető vallások hasonlóan fogalmazzák meg a Paradicsomot, majdnem egyformán képzelik el, a leggyakrabban burjánzó kerttel azonosítják. Talán az ember természetéből, az evolúciójából következik, hogy ragaszkodik a buja, biztonságot ígérő növényegyütteshez, amit idealizál és újraalkot, adott esetben egy festmény formájában.”
Kata tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végezte 2014-ben, azóta számos csoportos és önálló kiállításon vett részt.

Eddigi munkásságról és jövőbeni terveiről Csepelyi Adrienn Junior-Prima díjas újságíró, író, a Popfilter podcast műsorvezetője beszélget vele a The Space-ben az Urban Paradise című kiállítása kapcsán.

Az esemény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Maximum létszám: 30 fő.